Business is booming.

تحصیل در آمریکا و آشنایی با انواع ویزای دانشجویی

19

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای بسیاری از دانشجویان خارجی اهمیت زیادی دارد.
دلیل اهمیت آن وجود تراز علمی بالای دانشگاه های آمریکا و برخورداری از شرایط تحصیلی و چشم انداز شغلی مناسب این کشور است.
دانشجویان زیادی از ایران نیز مشغول به تحصیل در آمریکا هستند.

برای تحصیل در آمریکا چند نوع ویزا صادر می شود که هر دانشجو بسته به شرایط و ماهیت باید اقدام به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا کند.
در ادامه با انواع ویزای دانشجویی آمریکا آشنا می شویم.

مقدمه ای بر مهاجرت به آمریکا، کلیک کنید

آشنایی با انواع ویزا برای دانشجویان خارجی

دانشجویان دانشگاهی یا غیر آموزشی می‏توانند تحت شرایط خاص مجوز کار و تحصیل در آمریکا را بگیرند.
بسته به نوع دانشجو و نوع اشتغال، باید مدارک متفاوتی ارائه شوند که نشان دهنده‏ مجوز اشتغال باشند.

دانشجویان خارجی غیر آموزشی:دانشجویان وضعیت غیرمهاجرتی M-1

این دانشجویان تنها در صورتی می‏توانند موفق به تحصیل در آمریکا و اخذ ویزای تحصیلی آمریکا شوند که:
مجوز اشتغال، بخشی از یک برنامه‏ آموزشی عملی دانشجو بعد از تکمیل دوره‏ آموزشی باشد.
دانشجو باید سند مجوز اشتغال (فرم I-766) را قبل از شروع فعالیت بگیرد و حداکثر می تواند یک دوره‏ آموزش عملی شش ماهه کار کند.
سند مجوز اشتغال را می‏توان به منظور تصدیق هویت دانشجو و مجوز اشتغال برای فرم I-9، احراز شرایط اشتغال استفاده نمود.
چنانچه سند مجوز اشتغال دانشجو ارائه شود، کارفرما باید شماره‏ ثبت خارجی، شماره‏ کارت و تاریخ انقضاء را طبق لیست A در بخش ۲ فرم I-9 وارد کند.

 

دانشجویان دانشگاهی خارجی: دانشجویان وضعیت غیرمهاجرتی F-1

دانشجویان F-1 دارای ویزای تحصیلی آمریکا و خواهان تحصیل در آمریکا شاید نتوانند در طی سال اول دانشجویی بیرون از پردیس‏ دانشگاه کار کنند،
اما می‏توانند تحت شرایط و محدودیت‏هایی داخل پردیس دانشگاهی مشغول به کار شوند.
برنامه‏ های متفاوتی برای دانشجویان F-1 جویای شغل بیرون از پردیس دانشگاهی بعد از سال اول دانشجویی در دسترس است.
جدول زیر انواع مدارکی را نشان می‏دهد که برای دانشجوی فوق صادر شده و برای اهداف فرم I-9 ارائه می‌شوند.

اشتغال در پردیس دانشگاهی برنامه آموزشی برای آموزش عملی اشتغال بیرون از پردیس دانشگاهی با توجه به مشقت اقتصادی اشتغال تحت حمایت یک سازمان بین المللی آموزش عملی-اختیاری آموزش عملی – اختیاری علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات دوره   Cap-Gap

 

گذرنامه خارجی معتبر و فرم I-94، گزارش ورود و خروج گذرنامه خارجی معتبر و فرم    I-94 همراه با فرم I-20، گواهی احراز شرایط برای وضعیت دانشجوی غیرمهاجرتی
مدارک لیست B و لیست C همراه با فرم   I-20، گواهی احراز شرایط وضعیت دانشجو غیرمهاجرتی * سند مجوز اشتغال منقضی شده همراه با فرم   I-20 پشت‏نویسی شده توسط مسئول دانشگاهی امضا کننده سند مجوز اشتغال منقضی شده همراه با فرم   I-20 پشت‏نویسی شده توسط مسئول دانشگاهی امضا کننده

 

* در شرایط محدود، ممکن است کارفرمایان مدرک منقضی شده‌ای را بر اساس ظاهر آن برای تصدیق فرم I-9 بپذیرند.

درباره وکیل مهاجرتی ایالات متحده بیشتر بدانید

دانشجویان خارجی غیرمهاجرتی F-1 شاغل در داخل پردیس دانشگاه

دانشجویان خارجی دارای ویزای تحصیلی آمریکا در وضعیت غیرمهاجرتی F-1 ممکن است بدون تأیید مسئول دانشگاهی امضا کننده (DSO) یا USCIS، داخل پردیس دانشگاهی کار کنند.
برای تکمیل فرم I-9، ترکیبی از گذرنامه خارجی معتبر دانشجوی F-1 و فرم I-94 یا فرم ۹۴A( نشان ‏دهنده‏ وضعیت غیرمهاجرتی F-1 )مدرک قابل قبولی برای لیست A است

مکان‏هایی که دانشجویان خارجی در وضعیت غیرمهاجرتی F-1 می‏توانند کار کنند عبارتند از:

  • ساختمانهای دانشکده، شامل شرکت‏های تجاری داخلی که خدماتی برای دانشجویان داخل پردیس فراهم می کنند نظیر کتابفروشی یا کافی‏تریای دانشکده
  • هر جایی در خارج از پردیس که به لحاظ آموزشی با دانشکده مرتبط باشد.

این اشتغال برای دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا نباید خدمات مستقیم برای دانشجویان خارج از پردیس دانشگاهی فراهم کند.
برای مثال، یک شرکت تجاری داخل پردیس نظیر یک شرکت ساختمانی که ساختمان دانشکده را احداث می‏کند، نمی‏تواند خدمات دانشجویی مستقیم ارائه کند.
دستورالعمل ها برای اشتغال در داخل پردیس در صفحه‏ وب برنامه‏ دانشجویان و بازدیدکنندگان متعلق به اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده قابل دسترس است.

ممکن است دانشجویان خارجی دارای ویزای تحصیلی آمریکا بیش از ۲۰ ساعت در هفته در طی سال تحصیلی در داخل پردیس کار ‏کنند.
برای این محدودیت در موارد ضروریِ اعلام شده توسط DHS در اطلاعیه‏ منتشر شده در دفتر ثبت فدرال استثنا لحاظ می شود.

دانشجویان خارجی غیرمهاجرتی F-1 شرکت کننده در برنامه‏ آموزش عملی

ممکن است دانشجوی غیرمهاجرتی F-1 مشغول تحصیل در آمریکا آموزش عملی را بعد از تکمیل برگه تاییدیه فرم I-20 توسط مسئول دانشگاهی امضا کننده شروع کند.
آموزش عملی عبارت است از:
– هر گونه کار/ مطالعه‏ جایگزین، کارآموزی، آموزش مشارکتی،
– یا هر نوع کارآموزی یا برنامه‏ الزامی
که توسط کارفرمایان حامی از طریق توافقات همکاری با دانشکده ارائه می‏شود.
این آموزش باید بخش لاینفک یک برنامه‏ آموزشی باشد.

دانشجویان غیرمهاجرتی F-1 و خواهان تحصیل در آمریکا و شرکت کننده در آموزش عملی باید سه مدرک زیر را برای تصدیق هویت و مجوز اشتغال ارائه کنند:

  • گذرنامه خارجی معتبر
  • فرم I-20 با پشت‏نویسی DSO برای اشتغال
  • فرم I-94 یا فرم I-94A نشان دهنده وضعیت غیرمهاجرتی F-1

هنگام تکمیل فرم I-9 برای دانشجوی F-1 در آموزش عملی، کارفرمایان باید موارد زیر را در بخش ۲ تحت لیست A وارد کنند:

  • شماره گذرنامه خارجی
  • شماره فرم I-94، و
  • شماره سیستم اطلاعات دانشجویان و بازدیدکنندگان تبادلی (SEVIS) و تاریخ انقضای برنامه مربوط به فرم I-20.

دانشجویان خارجی غیرمهاجرتی F-1 شرکت کننده در آموزش عملی اختیاری

آموزش عملی اختیاری یک تجربه‏ آموزش عملی فراهم می کند که مستقیماً با رشته‏ اصلی آموزشی دانشجوی F-1 مرتبط است.
دانشجوی خارجی غیرمهاجرتی F-1 با ویزای تحصیلی امریکا قبل از گرفتن جواز کار یک سند مجوز اشتغال از USCIS میبگیرد.
هنگام حضور در دانشکده، ممکن است دانشجو مجاز برای آموزش عملی اختیاری:

  • بیش از ۲۰ ساعت در هر هفته در طی سال تحصیلی مسغول به کار باشد.
  • در طی تعطیلات سالانه‏ی دانشجو و در سایر روزها که دانشکده تعطیل است به صورت تمام وقت کار کند.

دانشجو بعد از اتمام دوره‏ آموزشی باید همه‏ آموزش عملی خود را در طی یک دوره ۱۴ ماهه تکمیل کند.
لطفاً برای انواع آموزشهای عملی اختیاری به صفحه‏ وب آموزش عملی اختیاری برای دانشجویان F-1 متعلق به USCIS مراجعه کنید.
برخی از دانشجویان خارجی شاید واجد شرایط تمدید دوره آموزشی اختیاری خود باشند.
(تمدید دوره آموزشی اختیاری F-1 STEM  را مشاهده کنید.)

هویت دانشجویان و مجوز اشتغال آنها برای اهداف فرم I-9 توسط سند مجوز اشتغال تصدیق می‏شود.
کارفرما باید شماره‏ی کارت و تاریخ انقضای کارت را در بخش ۲ فرم I-9 از لیست A وارد کند.

اگر سند مجوز اشتغال یک دانشجوی F-1 منقضی شود، کارفرما باید مجوز اشتغال دانشجو را در بخش ۳ مجددا تایید کند.
دانشجو می‏تواند مدرک لیست A یا لیست C را ارائه دهد که نشان می‏دهد وی همچنان مجاز به ادامه‏ کار تحت ویزای تحصیلی آمریکا می باشد.

هزینه و شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا

تمدید آموزش عملی اختیاری F-1 STEM

دانشجوی خارجی که دارای مدرک لیسانس، فوق لیسانس یا دکترای علوم، فناوری، مهندسی یا ریاضیات (STEM)، می‏تواند برای تمدید آموزش عملی اختیاری خود درخواست دهد.
مدرک تحصیلی دانشجو، اولا باید معتبر باشد و ثانیا ارائه کننده‏ برنامه تایید شده دانشجویان و بازدیدکنندگان تبادلی باشد.
دانشجویان آموزش عملی اختیاری STEM  باید برای کارفرمایی کار کنند که در تصدیق الکترونیک ثبت نام می کند و از حسن اعتبار خوبی برخوردار است.
در حالی که دانشجوی فوق می‏تواند کارفرماها را تغییر دهد، کارفرمای جدید نیز باید دارای شرایط گفته شده باشد.

اسناد زیر هویت و مجوز اشتغال دانشجو را برای اهداف فرم I-9 تصدیق می‏کنند:
  • سند مجوز اشتغال معتبر (لیست A)، یا
  • سند مجوز اشتغال معتبر ارائه شده همراه با فرم I-20 تایید شده توسط مسئول دانشگاهی تایید کننده دانشجو (لیست A).
    تذکر: این سند برای ۱۸۰ روز از تاریخ انقضاء ذکر شده روی کارت قابل قبول است و مجوز اشتغال باید بعد از ۱۸۰ روز برای ادامه‏ی اشتغال مجددا تایید شود.

در صورتیکه دانشجو پس از اخذ ویزای تحصیلی آمریکا یک سند مجوز اشتغال منقضی شده و یک فرم تایید شده‏ I-20 طبق توضیحات بالا ارائه کند،
کارفرما باید اطلاعات زیر را طبق لیست A در بخش ۲ فرم I-9 وارد کند:

  • عنوان سند مجوز اشتغال
  • شماره‏ی سند مجوز اشتغال
  • تاریخ منقضی شدن سند مجوز اشتغال در قسمت مربوط به تاریخ انقضاء، و
  • تمدید ۱۸۰ روزه.
آمریکا دارای برترین دانشگاه ها در سطح جهان می باشد، درباره تحصیل در آمریکا و دانشگاه های آن بیشتر بدانید.

تمدید Cap-Gap

تمدید Cap-Gap، وضعیت دانشجوی F-1 واجد شرایط و دوره‏ پس از تکمیل آموزش عملی اختیاری را به منظور ایجاد پلی بین شکاف پایان وضعیت F-1 و شروع وضعیت H-1B تمدید می‏کند.
این حالت به دانشجو اجازه می‏دهد تا در طی این فاصله زمانی در آمریکا بماند و کار کند.
تمدید Cap-Gap برای آن دسته از دانشجویان مشغول کار و تحصیل در آمریکا قابل انجام است که از تاریخ یکم آوریل سال تقویمی جاری:

  • یا در دوره‏ی آموزش عملی اختیاری تأیید شده یا در دوره‏ی مهلت ۶۰ روزه باشند؛ و
  • دارای یک دادخواست تغییر وضعیت در دست رسیدگی یا تأیید شده H-1B با تاریخ شروع از یکم اکتبر باشند که قبل از تمدید آموزش عملی اختیاری یا دوره‏ی مهلت ۶۰ روزه تکمیل شده باشد.

اسناد زیر هویت و مجوز اشتغال آن دسته از دانشجویان برای اهداف I-9 را تصدیق می کنند که:
وضعیت و مجوز اشتغال خود را در طی Cap-Gap تمدید کرده ‏اند.

  • سند مجوز اشتغال منقضی شده؛ و
  • فرم ۱-۲۰ تایید شده توسط مسئول دانشگاه توصیه کننده‌ی تمدید Cap-Gap.

چنین سندی از ۳۰ سپتامبر سالی قابل قبول است که کارفرما دادخواست H-1B را تکمیل می‏کند
مگر اینکه دادخواست H-1B قبل از یکم اکتبر یک سال تقویمی:
برگشت داده شود، انتخاب نشود، رد شود، لغو گردد یا پس گرفته شود.

کارفرما برای تایید مجوز اشتغال در بخش ۲ یا انجام تایید مجدد در بخش ۳ در طی دوره‏ی Cap-Gap باید:

  • شماره‏ی عنوان سند مجوز اشتغال را وارد کند؛
  • شماره‏ی سند مجوز اشتغال را وارد کند؛
  • تاریخ منقضی شدن سند مجوز اشتغال را در قسمت مربوط به تاریخ انقضاء وارد کند؛ و
  • دوره‏ی Cap-Gap را وارد کند.

نتیجه:

با توجه به مطالب گفته شده مشخص است که تحصیل در آمریکا مشروط به انجام مراحلی می‌باشد.
برای کسانی که قصد اخذ ویزای تحصیلی آمریکا را دارند، مشورت با متخصصین و وکلای مهاجرت امری ضروری است.
زیرا فرایند اخذ ویزای تحصیلی دشواری هایی دارد که به تنهایی گذر از آنها آسان نیست.

جهت خواندن مطالب بیشتر در مورد اخذ ویزای تحصیلی آمریکا این مقاله را مطالعه نمایید

شما می توانید برای کسب اطلاع بیشتر درباره مهاجرت به آمریکا و اخذ ویزای تحصیلی با مشاوران ما در تماس باشید

مرکز ویزا با داشتن وکلایی مجرب، آماده کمک به شما جهت مهاجرت به هر کشور در دنیا است !

شماره تماس ما :۸۰-۸۸۹۸۵۱۷۸-۰۲۱

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.